Könyvtári hírek

 

A könyvtár a 2007/2008-as tanévben az iskola volt felsős épületében kapott helyet. A költözés megújulással is járt, mivel szép, tetszetős polcrendszer és modern bútorok kerültek a helyiségbe. Az állomány kölcsönzése és nyilvántartása számítógépes rendszer segítségével történik, melynek a frissítését évente elvégzik a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár dolgozói.

Kistérségi könyvtárként normatív támogatásra jogosultunk minden évben. Ez a pénz jelentősen hozzájárult a könyvállomány bővítéséhez, valamint rendezvények szervezéséhez, illetve a felszerelés korszerűsítéséhez.
Számomra nagy öröm, hogy a falu felnőtt lakossága közül is sokan ellátogatnak a könyvtárba, aktív olvasók lettek. Szívesen vesznek részt a könyvtár által szervezett rendezvényeken is.

Az alsós gyerekek is szívesen jönnek, mivel válogathatnak kedvükre a szépirodalmi és ismeretterjesztő könyvek között. A felsősök inkább a szerda esti időpontot választják, és szívesen készülnek versenyekre a kézikönyvtári anyagból, valamint a kötelező olvasmányokat keresik. Óvodás kisgyerekek is lelkesen ellátogatnak a szülőkkel vagy a nagyobb testvérrel együtt.

A nyári szünet ideje alatt 3 alkalommal tart nyitva a könyvtár. Sokan látogatnak el akkor is, és keresik a nyári olvasnivalót.
Ebben az évben a beiratkozott olvasók száma már 171 fő.
A könyvvásárlás során minden korosztály érdeklődési körét és igényeit próbálom figyelembe venni.
A kölcsönzési idő alatt internetezésre is van lehetőség.

A könyvtár szeretettel várja a felnőtteket, középiskolásokat, általános iskolásokat az alábbi időpontokban:
Minden héten

hétfőn: 12:00-12:45-ig
kedden: 13:00-13:45-ig
szerdán: 16:15 -17:45-ig

 

Egy jó könyv kikapcsol, szórakoztat, tanít.
Találkozzunk a könyvtárban!

Jánokiné Simon Erika
könyvtáros

 

 

__________________________________________________
Minden jog fenntartva © 2003-2012 Ravazd község.
Oldaltérkép
Impresszum