Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Méhészeti kiállítás

Látványosság

A Ravazdi Méhészeti Gyűjteménynek egy muzeális értékekkel bíró, hazai viszonylatban egyedülállónak számító méhesház ad otthont, melyet Pintér Éva Mosonmagyaróváron élő festőművész adományozott 2016-ban a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-nek.
A több száz éves, fából készült épületet szakszerű bontást követően, autentikus formában felújította, és a Ravazdi Erdészeti Erdei Iskolához tartozó területen építette fel az erdőgazdaság.
Az itt elhelyezett, méhészettel kapcsolatos régi tárgyakat gyakorló méhészek közreműködésével ismerhetik meg a látogatók.
A kiállítás részeként, egy külön épületben kapott helyet a mai kor technikájának megfelelő mézpergető, amit szezonban akár a gyakorlatban is kipróbálhat a látogató.

NEMZETI ÉRTÉK:
Nagy megtisztelés érte a Ravazdi Erdészetünket, ugyanis 2022.04.14-én a Sokoró Tájegység Értéktár Bizottsága megállapította, hogy a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Méhészeti Gyűjteménye Nemzeti Értéknek minősül, és egyúttal felvette a Sokoró Tájegységi Értéktárba, valamint az agrár- és élelmiszergazdaság szakterületenkénti kategóriába sorolta. Az erről készült elismerő oklevelet örömmel vette át munkatársunk, Lendvai Balázs, akinek felügyelete alatt készítik szorgos méheink a mézet.

MEGKÖZELÍTÉS:
Győr felől érkezve a 82. számú főuton, a Ravazd község táblát elhagyva baloldalon a Ravazdi Erdészet területén.

NYITVA TARTÁS:
Előzetes bejelentkezés alapján csak vezetéssel tekinthető meg minimum 5 fő esetén. Bejelentkezés a következő telefonszámon elérhető kollégánknál lehetséges: 20/295-7517